ITALIAANSE SMAKEN PASTA

Titel: Italiaanse smaken, pasta
Auteur: Florine Boucher
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam, 1998
ISBN 90-388-1013-x

Dit boek bevat meer dan vijftig recepten voor authentieke Italiaanse pastasauzen: alle classics maar ook minder bekende sauzen uit het diepe Zuiden van de Italiaanse laars. Er wordt veel informatie gegeven over typisch Italiaanse ingrediënten. Italiaanse smaken, dat zijn zelfgemaakte tomatensaus, verse pesto of ragù alla Bolognese, vleessaus die lang heeft gesudderd om tot zijn recht te komen.
Hoe maakt een mens de beste spaghetti alla carbonara en wat is het geheim van spaghettini met tapijtschelpjes, knoflook en peterselie? En waarom bestrooien Zuid-Italianen hun pasta met krokant gebakken broodkruim? Die wetenswaardigheden en meer van dat al zijn te vinden in dit praktische boek.
Eén ding hebben Italiaanse pastasauzen met elkaar gemeen: verse ingrediënten en een heldere smaak. Juist de variatie in de ondertoon van die smaak is het bekoorlijke van Italiaanse smaken. En ja, het lepeltje olijfolie in het kookwater van de pasta wordt voorgoed in de ban gedaan.

Antiquarisch is het boek soms nog verkrijgbaar.

Terug naar boven