OLIJVENSALADE


Posted on , by admin in Alle recepten, Diversen, Geselecteerd, Salades, Vegetarisch. Reacties uitgeschakeld voor OLIJVENSALADE

OLIJVENSALADE

Deze frisse olijvensalade wordt speciaal gebruikt voor de emigrantensandwich (zie diversen). Wordt de salade gebruikt als voorgerecht, hak de olijven dan minder fijn en ook de bleekselderij kan dan beter in wat grovere stukken worden gesneden. Soms kunnen ook een tweetal lente-uitjes aan de olijvensalade worden toegevoegd. Het muntblad kan eventueel vervangen worden door bladpeterselie inclusief de steeltjes. Die steeltjes geven wat extra beet en veel smaak.

voor circa 400 gram:

250 gram ontpitte groene olijven
3-4 eetlepels kappertjes op azijn, uitgelekt
1 grote teen knoflook, gepeld
125 gram bleekselderij, fijngesneden
3 eetlepels fijngesneden muntblad
1 1/2 eetlepel gedroogde oregano (facultatief)
1 1/2 eetlepel vers citroensap
3 eetlepels lijfolie extra vergine
vers gemalen zwarte peper

Hak olijven, kappertjes en knoflook middelfijn. Vermeng dit met fijngesneden bleekselderij en muntblad. Roer de oregano er goed door en vervolgens citroensap en olijfolie. Breng de salade definitief op smaak met zout en zwarte peper. Laat de olijvensalade een uur (of langer) staan zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen.





Reacties zijn gesloten.

Geselecteerde recepten
FRISSE PRUIMENCOMPOTE IN GELEI

Voor 6 porties: 375 gram smaakrijke blauwe pruimen 2 platte perziken 60 gram suiker 1/2 biologische citroen 3/4 dl droge witte wijn 2 1/2 dl...

PESTO DI PRÀ

Prà was  eeuwen geleden een gehucht langs de kust van Ligurië. Het achterland bestond uit stijl heuvelland met uitgehakte terrassen in de hellingen. Op...

OLIJVENSALADE

Deze frisse olijvensalade wordt speciaal gebruikt voor de emigrantensandwich (zie diversen). Wordt de salade gebruikt als voorgerecht, hak de olijven dan minder fijn en...

FRISSE ABRIKOZENJAM

In de maanden juni, juli en augustus zijn bij Turkse en Marokkaanse winkels volop abrikozen verkrijgbaar tegen een zeer redelijke prijs. Koop in het...

SPELTBROODJE ZONDER KNEDEN

Voor dit broodje van volkoren speltmeel hoeft het deeg niet met de handen te worden gekneed, noch te worden bewerkt door deeghaken van keukenmachines...

ZEEUWSE RISOTTO MET MOSSELEN EN ZEEKRAAL

Italianen eten Mediterrane mosselen (Mytilus galloprovincialis), een soort die tegenwoordig voornamelijk door hang cultuur langs de Adriatische kust wordt ver kregen.

In Nederland worden zogenoemde Zeeuwse...