MOSSEL KOOKBOEK

Titel: Mossel kookboek
Auteur: Florine Boucher
IIllustraties: John den Besten
Uitgever: Uitgeverij Pereboom, Amsterdam, 2000
ISBN 90-72653-10-6

Dit mooi vormgegeven boek begint met een korte geschiedenis van de Zeeuwse mosselteelt, volgt de mossel in zijn wording en geeft een schets van de gang van zaken bij mosselkwekers en –handelaren. Vervolgens worden aanschaf, schoonmaken en koken van mosselen behandeld.
Daarna worden vijftig gevarieerde recepten gegeven voor mosselgerechten: van koude- en warme voorgerechten, salades met rijst of bulgur tot koude en warme hoofdgerechten. Tevens staan er basistechnieken in en een aantal onontbeerlijke sauzen om bij gekookte mosselen te geven. Als goede buur van België ontbreek het recept voor Moules frites natuurlijk niet in dit mosselkookboek. Leuk geïllustreerd in blauwe steunkleur.

Antiquarisch is dit boek nog verkrijgbaar.

Terug naar boven