PESTO DI PRÀ

Prà was  eeuwen geleden een gehucht langs de kust van Ligurië. Het achterland bestond uit stijl heuvelland met uitgehakte terrassen in de hellingen. Op die smalle repen grond waren akkertjes waarop groenten en kruiden werden geteeld. Volgens een oud Italiaans gezegde was Prà het land van vissers en boeren. Vooral …

MAYONAISE

Zelf mayonaise maken is eenvoudig. Veel mensen hebben grote vrees om er zelf aan te beginnen. Maar eenmaal gemaakt, blijkt die vrees totaal overbodig. En wat is er leuker dan een kom zelfgemaakte, soepele mayonaise op tafel te zetten? Volg de beschrijving, wees geduldig en zorg dat de benodigde ingrediënten …

BAGNETTO COTTO

Een vreemde snoeshaan onder de koude sauzen is de Italiaanse bagnetto cotto, een heerlijke saus die heel even wordt gestoofd. Het recept daarvoor kreeg ik van een Italiaanse die geboren en getogen is in het stadje Nizza Monferrato in de provincie Asti die in de Italiaanse regio Piëmont ligt. Van …

Terug naar boven