POLENTA

Polenta is maïspuree van zowel fijn als grof gemalen gele maïs. Maïsmeel wordt in Italië over het algemeen aangeduid met farina gialla – al bestaat er ook wit maïsmeel dat in Italië minder wordt gebruikt. In de 16e eeuw noemden Italianen maïsmeel granturco, een afgeleide van grano turco dat Turks graan betekent. Voedingsmiddelen die van overzee kwamen en als exotisch werden beschouwd kregen in die tijd van Italianen de toevoeging ‘Turks’. Lees Verder“POLENTA”

KROKANTE POLENTA

Plakjes krokant gebakken polenta zijn heel geschikt om als bijgerecht te serveren bij vlees, vis, groente of gesauteerde paddenstoelen. Beschouw plakjes krokante polenta als alternatief voor gebakken aardappels. Ook bij een rins aangemaakte rauwkostsalade past zo’n warm stukje krokante polenta erg goed: de bekoring van twee uitersten op het bord. …

SNIJBIET OP ITALIAANSE WIJZE

Snijbiet is een bladgroente die helaas uit het reguliere Nederlandse assortiment van verse groenten is verdwenen.  Dankzij mediterrane migranten in Nederland die graag hun culinaire cultuur vasthouden, zijn allerlei onbekende en verdwenen groenten gelukkig verkrijgbaar geworden in Turkse en Marokkaanse winkels. De laatste jaren is er ook snijbiet verkrijgbaar bij de betere groentekramen op biologische markten.

Terug naar boven