MAYONAISE

Zelf mayonaise maken is eenvoudig. Veel mensen hebben grote vrees om er zelf aan te beginnen. Maar eenmaal gemaakt, blijkt die vrees totaal overbodig. En wat is er leuker dan een kom zelfgemaakte, soepele mayonaise op tafel te zetten? Volg de beschrijving, wees geduldig en zorg dat de benodigde ingrediënten …

KROKANTE POLENTA

Plakjes krokant gebakken polenta zijn heel geschikt om als bijgerecht te serveren bij vlees, vis, groente of gesauteerde paddenstoelen. Beschouw plakjes krokante polenta als alternatief voor gebakken aardappels. Ook bij een rins aangemaakte rauwkostsalade past zo’n warm stukje krokante polenta erg goed: de bekoring van twee uitersten op het bord. …

OESTERZWAMMEN met SALSA DI PIZZAIOLA

Napolitaanse pizzabakkers en hun witheet gestookte houtovens vormen een dankbaar onderwerp voor pastelschilder Onno Boerwinkel, die veelvuldig Italiaanse taferelen uit het dagelijks leven verbeeldt. Meer dan eens zijn Boerwinkels pastels aan eten gerelateerd. Hij maakte ooit een hele serie van de Italiaanse pizzabakker. De pizzaiolo is de ster van iedere …

Terug naar boven