OESTERZWAMMEN met SALSA DI PIZZAIOLA

Napolitaanse pizzabakkers en hun witheet gestookte houtovens vormen een dankbaar onderwerp voor pastelschilder Onno Boerwinkel, die veelvuldig Italiaanse taferelen uit het dagelijks leven verbeeldt. Meer dan eens zijn Boerwinkels pastels aan eten gerelateerd. Hij maakte ooit een hele serie van de Italiaanse pizzabakker. De pizzaiolo is de ster van iedere …

SNIJBIET OP ITALIAANSE WIJZE

Snijbiet is een bladgroente die helaas uit het reguliere Nederlandse assortiment van verse groenten is verdwenen.  Dankzij mediterrane migranten in Nederland die graag hun culinaire cultuur vasthouden, zijn allerlei onbekende en verdwenen groenten gelukkig verkrijgbaar geworden in Turkse en Marokkaanse winkels. De laatste jaren is er ook snijbiet verkrijgbaar bij de betere groentekramen op biologische markten.

ZEEUWSE RISOTTO MET MOSSELEN EN ZEEKRAAL

Italianen eten Mediterrane mosselen (Mytilus galloprovincialis), een soort die tegenwoordig voornamelijk door hang cultuur langs de Adriatische kust wordt ver kregen. In Nederland worden zogenoemde Zeeuwse mosselen (Mytilus edulis ) gegeten. Dat zijn mosselen die in koele wateren voorkomen en na de vangst zijn verwaterd in de Oosterschelde. Mediterrane mosselen zijn …

Terug naar boven