Titel: NRC HANDELSBLAD KOOKBOEK
Auteurs: Irene van Blommestein, Florine Boucher, Annelène van Eijndhoven,
Kim Maclean en Anne Scheepmaker
Uitgever: BZTôH, ‘s Gravenhage, 1991
ISBN 90-6291-629-5
Even schiet de fantasie te kort of er is een moment van lusteloosheid om de grenzeloze schatkamer van voedingsmiddelen te inventariseren voor een weloverwogen keuze van de avondmaaltijd. En zie, het dagelijks recept in de krant helpt de lezer uit de brand. Beginners achter het fornuis, keien in de keuken en kritische thuiskokers, ze lezen allen de kookrubriek ‘Recept’ en wegen de inhoud op bruikbaarheid, smaak,vindingrijkheid, eenvoud, raffinement en variatie.
Op nadrukkelijk verzoek van lezers van de kookrubriek van NRC Handelsblad is deze bundel van ruim driehonderd van de aller lekkerste recepten ontstaan. Omdat al die lezers gek worden van al die knipsels in de keuken. Knippen hoeft nu niet meer, koken des te meer.
Antiquarisch is het boek nog verkrijgbaar.