Uit het nieuwe aanbod kookboeken van 2013 koos culinair journalist Felix Wilbrink drie boeken die hij dit jaar iedereen gunt in zijn schoen of onder de kerstboom: Keukendagboek van Nigel Slater, De echte Chinese keuken thuis van Fuchsia Dunlop en Tutto Risotto van Florine Boucher.
’Maar wat mij betreft is de winnaar Tutto risotto van Florine Boucher (uitgeverij Philippe Boucher,EUR 29,50). Boucher schreef vroeger voor het NRC Handelsblad. Tutto risotto straalt weetgierigheid uit.Je kent het vast wel, dat oneindig lekkere Italiaanse rijstgerecht risotto. Dus wat doet Boucher? Zij schrijft eerst maar eens een paar kloeke hoofdstukken over hoe die rijst eigenlijk in Italië terecht kwam. Hoe die werd en wordt geteeld. Over karpers die tussen de rijstplanten zwommen. Over ossenwagens en planken waarop de rijstplanters zaten. Dan de pel- en droogtechnieken, vijf methodesvan risotto koken en vijftien bouillonsoorten. Daarna een keur aan pesto, crèmes en op smaak gemaakte boter en dan, ja, dan eindelijk, 180 pagina’s risotto.Met een ongekende diepgang, elk gerecht geduid,elk smaakelement uitgelegd. In heel Italië is de gelijke van dit boek niet te vinden’.
Felix Wilbrink, SMAKELIJK LEZEN, De Telegraaf 30 november 2013