STOOFPOTTEN DE NIEUWE KEUKEN

Titel: Stoofpotten De Nieuwe keuken
Auteurs: Florine Boucher, Anne Scheepmaker
Fotografie: Gerhard Witteveen
Uitgeversgroep Gottmer: Becht-boeken, Haarlem, 2006
ISBN 10 902301193-7

Een selectie van meer dan dertig verrukkelijke stoofgerechten zijn in dit boekje samengebracht. Ze zijn verdeeld over vlees, gevogelte, wild, vis  en groenten en passend bij verschillende seizoenen.  Er staan klassieke stoofgerechten in zoals zoervleisj uit Limburg, Indonesische kip in kokosmelk of ossobuco (kalfsschenkel) met groene olijven en kappertjes. Maar ook minder bekende gerechten als Moors kalfsvlees met abrikozen en amandelen of Georgische kip met walnotensaus passeren de revu. Voor het voorjaar zijn er frisse groentegerechten zoals peperonata of artisjokken met tuinboontjes ter afwisseling van zware winterkost als Hongaarse pörkölt of Poolse bigos. Natuurlijk bevat het boek uitgebreide informatie over alle soorten potten en pannen om in te stoven. Een fijn boekje.

Antiquarisch is dit boek nog verkrijgbaar.

Terug naar boven