AMANDELSPIJS

Het is belangrijk voor het maken van amandelspijs olierijke amandelen te kopen. De beste amandelen zijn Siciliaanse en Spaanse amandelen die wel 60% olie bevatten. Ze zijn groot en enigszins afgeplat. Doordat ze veel olie bevatten zijn ze zeer rijk aan smaak. Dergelijke amandelen worden verkocht bij de betere notenwinkels …

SNIJBIET OP ITALIAANSE WIJZE

Snijbiet is een bladgroente die helaas uit het reguliere Nederlandse assortiment van verse groenten is verdwenen.  Dankzij mediterrane migranten in Nederland die graag hun culinaire cultuur vasthouden, zijn allerlei onbekende en verdwenen groenten gelukkig verkrijgbaar geworden in Turkse en Marokkaanse winkels. De laatste jaren is er ook snijbiet verkrijgbaar bij de betere groentekramen op biologische markten.

ZEEUWSE RISOTTO MET MOSSELEN EN ZEEKRAAL

Italianen eten Mediterrane mosselen (Mytilus galloprovincialis), een soort die tegenwoordig voornamelijk door hang cultuur langs de Adriatische kust wordt ver kregen. In Nederland worden zogenoemde Zeeuwse mosselen (Mytilus edulis ) gegeten. Dat zijn mosselen die in koele wateren voorkomen en na de vangst zijn verwaterd in de Oosterschelde. Mediterrane mosselen zijn …

Terug naar boven